José Mourinho

vini639

Re: José Mourinho

Post autor: vini639 »

IVAN_ZAMORANO pisze: ↑wt wrz 22, 2026 4:18 am
vini639 pisze: ↑pn wrz 21, 2026 7:57 pmXabi w pierwszym Klasyku dosłownie zgniótł Barcelonę.
Zgniótł. 2-1. Byliśmy nawet bliscy rozpierdolenia ich 2-2, gdy Kounde w 90. minucie miał piłkę meczową.

A jak mu poszło w pierwszych Derbach?
Obrazek

Biorę w ciemno takie staty z Barcą. I z tą kadrą wynik też. Wizualnie też się to broniło, tam w 1 połowie mecz powinien być rozstrzygnięty.

W drugim Klasyku w SPH było gorzej, ale to dopiero przedsmak tego, co będzie za Jose.
zetep

Post autor: zetep »

i to jest to gniecenie?
vini639

Nie pamiętasz meczu, przykro mi.

Dlaczego u cudotwórcy Jose tak słabo? -6 we wrześniu i najsłabszy start w lidze od kilku lat, a miał ich tak złapać za mordy.
zetep

Zaczynasz wywalać statystyki, a później gadasz, że nie pamiętam meczu xd
vini639 pisze: ↑ndz wrz 20, 2026 6:13 pm
zetep pisze: ↑wt maja 26, 2026 12:39 pm Jedyny słuszny wybór, Klopp nie do wyciągnięcia. Mam tylko nadzieje, że będzie miał pełną władzę.
Pozdrowienia, jest znakomicie, któż by się spodziewał?

Ale żeby nie było, dziadek na stanowisku prezesa jest jeszcze gorszy.

Piękną ekipę socios zmontowali. Najważniejsze, że Riquelme nie wygrał.
To tak co do Jose, napisałem, że jedyny słuszny wybór oprócz Kloppa i MAM NADZIEJE ze bedzie mial pelna wladze. Zmień sobie nick na Derulo xd
vini639

Jaki, kurwa, Derulo?

A co do meczu, no - i statystyki o tym świadczą, wystarczy zerknąć na xG, i mecz jeszcze bardziej to potwierdzał, tam dosłownie przeważaliśmy w każdym aspekcie poza posiadaniem i Barca dopiero pod koniec zaczęła coś tworzyć - i tu jedyny błąd Xabiego, ze zaczęliśmy tam bronić wyniku, przez co było nerwowo w końcówce. Tam trzeba było dobić ich na 3-1 szybciej. Jedną z okazji miał KM, oczywiście nie trafił karnego.

Oczywiste, że za Floro nikt nie będzie miał pełni władzy, ale Mourinho mógłby ją sobie wziąć w temacie kadry - wyniki obronią każdą decyzję. Na razie jednak widzimy Mou, który nie potrafi odstawić parodysty z lewego skrzydła, naszego "napastnika" nie jest w stanie zmusić do jakiegokolwiek wysiłku, a w środku stawia na tartak Valverde - Tchou. Co się zmieniło, gdzie "twarda ręka" Jose? Kadra dupy nie urywa, ale jest lekko poprawiona względem poprzedniego sezonu, a gra słabsza. Najgorszy start w lidze od kilku sezonów, zero pomysłu na atak, marny pressing, najmniejszy średni dystans na mecz ze wszystkich zespołów w hiszpańskiej i nawet kontry wyglądają jak parodia. Zaiste wielki Mou.
zetep

Wiesz co to sprawdź sobie jak graliśmy w pierwszej połowie z Interem? W piłce liczą się bramki i tym się wygrywa, odstawić gwiazde na ławkę? Xabi próbował go zmieniać to wyszedł gnój, Arbeloa był potulny i też nie wyszło (chodzi najbardziej o pressing) Niestety, transfery, transferami, Florek musiałby dać władze Mou czy nawet innemu trenerowi i wszystko mogłoby wyglądać inaczej. Ja miałem nadzieje, że to człowiek Pereza, zostawi go z tą kadrą i ma robić co chce, ale raczej tak nie jest.
vini639

Wychodzi więc na to, że Jose zatracił jedyny atut, dla którego został tutaj przyjęty. I że nawet Xabi miał większe jaja, przynajmniej do Klasyku.

Wiem, że największym problemem jest Florentino. Mówię to od jakiegoś czasu. Niestety szansa na zmianę została zaprzepaszczona.

A Mourinho to jeden z gorszych wyborów. Ciekawe czy dokona jakichś roszad, jak mu się pod dupą zacznie palić, a 9-10 punktów straty realne w październiku.
Awatar użytkownika
IVAN_ZAMORANO

Post autor: IVAN_ZAMORANO »

vini639 pisze: ↑śr wrz 23, 2026 1:46 pmBiorę w ciemno takie staty z Barcą. I z tą kadrą wynik też. Wizualnie też się to broniło, tam w 1 połowie mecz powinien być rozstrzygnięty.
Zupełnie inaczej zapamiętałem tamten mecz. I zupełnie inaczej go odbieram.

Wygraliśmy 2-1. Nie "zgnietliśmy" Barcelonę. Statystyki pięknie przekłamują ten mecz - odejmij rzut karny i gol Bellinghama, co w sumie daje to 1,66 xG (albo i więcej) i nagle mamy 2-1 w statystyce xG i... takim właśnie wynikiem zakończył się mecz. To jest "zgniecenie" przeciwnika?

Jeśli natomiast za sukces uznajemy fakt pokonania w takim rozmiarze Barcelony bez Raphinhi, Lewandowskiego, Olmo, Joana Garcii, z Yamalem po kontuzji i, bądź co bądź, bez Flicka na ławce, gdzie zaliczaliśmy niemalże perfekcyjny start to... upadliśmy naprawdę nisko.
Goldschmidt pisze: ↑wt wrz 22, 2026 9:30 amZamiast przejmować się gnieceniem wróćmy do pierdolenia o Negreirze. Tego od nas oczekuje klub.
Ale co, to, że okradli nas drugi rok z rzędu na tym samym stadionie - w bardzo podobnych okolicznościach - nagle sprawia, że mamy przestać wspominać o Negreirze i powinniśmy zacząć wspierać sędziów? Czy jak?
zetep

vini639 pisze: ↑czw wrz 24, 2026 8:55 am Wychodzi więc na to, że Jose zatracił jedyny atut, dla którego został tutaj przyjęty. I że nawet Xabi miał większe jaja, przynajmniej do Klasyku.

Wiem, że największym problemem jest Florentino. Mówię to od jakiegoś czasu. Niestety szansa na zmianę została zaprzepaszczona.

A Mourinho to jeden z gorszych wyborów. Ciekawe czy dokona jakichś roszad, jak mu się pod dupą zacznie palić, a 9-10 punktów straty realne w październiku.
Mou co raz częściej go ściąga, zobaczymy czy w końcu usiądzie na ławce. Fajnie byłoby zobaczyć Mapet- Espi - Diamonde
vini639

IVAN_ZAMORANO pisze: ↑czw wrz 24, 2026 11:20 am Jeśli natomiast za sukces uznajemy fakt pokonania w takim rozmiarze Barcelony bez Raphinhi, Lewandowskiego, Olmo, Joana Garcii, z Yamalem po kontuzji i, bądź co bądź, bez Flicka na ławce, gdzie zaliczaliśmy niemalże perfekcyjny start to... upadliśmy naprawdę nisko.
Upadliśmy nisko. Rok wcześniej w dwóch ligowych klasykach przyjmowaliśmy 4! w pierwszych połowach. Tutaj powinno być na odwrót.

Aż sobie odpaliłem skrót, by przypomnieć:

Naprawdę dobry mecz. Barca w zasadzie do głupiej straty Gulera bez sensownej akcji. My mieliśmy ich w pierwszych 45 minutach sporo, co widać na załączonym video.
zetep

Ivan Ci wymienia bez ilu kluczowych graczy była Barka, a ty skrót wrzucasz xd Nie było żadnej dominacji. Fakt, faktem nie pamiętam który to rok był, ale Asensio był wtedy w sztosie i byliśmy wkurwieni bo Barkę niszczyliśmy, ale nie mamy tego, żeby ich upokorzyć taką manitą, to tak z pamięci, ale kiedy to było.
Awatar użytkownika
Goldschmidt

Post autor: Goldschmidt »

IVAN_ZAMORANO pisze: ↑czw wrz 24, 2026 11:20 am - nagle sprawia, że mamy przestać wspominać o Negreirze
Nagle xD
i powinniśmy zacząć wspierać sędziów?
:loool:

Widać co ważne dla fanów madryckiej TV Republika.
minusek

Post autor: minusek »

Derby to pierwszy zawód.

Przeniesienie uwagi na sędziów chyba nikogo nie dziwi, tyle że trochę za długa mamy przerwę żeby media ciagle to wałkowały.

Guler i Dumfries to może nie jest najgorszy pomysł, trochę ożywiło to prawą flankę w stosunku do 2 poprzednich lat. Guler też daje radę, choć derby miał fatalne. Ja wstawiłbym tak czy inaczej Diomande i grał na dwa dynamiczne skrzydła. Ale to ma mniejsze znaczenie.

Ważniejsze, że środek z Tchou i Fede nie zdawał, nie zdał i najprawdopodobniej nigdy nie zda egzaminu. Wiedziały to nawet takie łebki jak my z forum. Nie czaję po co był brany Bernardo, jeśli nie oddaje się mu kierownicy? Przecież nie do gry na mediapuncie, która jest obstawiona Judem, Ardą i Brahimem. Ten transfer być może zablokował przyjście Rodriego więc trzeba mu oddać lejce i pozwolić sterować tą ekipą.

Metronom jest potrzeby od czasu jak Modric i Kroos mieli zjazd. Fede, Tchou i Camavinga nie odkryją się na nowo. Za to jest Bernardo, i co? I gówno, bo nie gra.

Nawet Arbeloa to widział i próbował rzeźbić z Pitarchem.

Pierwsza połowa derbów wyglądała jak karykatura meczu piłkarskiego. Ostra gra, brak kontroli, atak pozycyjny nie istniał z obu stron, zero wykreowanych szans.

Klub atakuje sędziów, a kibice zastanawiają się nad przydatnością Mbappe i Viniciusa. Jak dla mnie wzrok powinien być zwrócony zupełnie gdzie indziej, czyli na najważniejszą formację. I tym razem jest to spory kamyk do ogródka trenera, który nie może powiedzieć że nie ma materiału.
ODPOWIEDZ