Kto i dlaczego powinien dojść do Realu?
Re: Kto i dlaczego powinien dojść do Realu?
Od Richarlisona trzymajmy się z daleka - wyczuwam tu potężny potencjał fiaskogenny, no i kosztowałby tonę pieniędzy bo przychodziłby z Premier League. Plus nie jest to zawodnik na poziomie Realu Madryt, jego boiskowa inteligencja nie istnieje. Gdybym musiał wybierać między nim a Gnabrym, za każdym razem postawiłbym na Niemca, zwłaszcza, jeśli miałby tu przyjść w sensownej cenie.
- Goldschmidt
... może nie jest aż tak źle

Sam sądzę że miałoby to sens kadrowy i lepiej jemu płacić niż Mariano, ale raczej za dużo znaków zapytania ze strony jego samego oraz klubu. Już mówił nieraz że w Milanie jest mu najlepiej, a w Realu nie miałby miejsca na pajacowanie i robienia z siebie bożyszcza

- Goldschmidt
Lacazette nie odnawia kontraktu z Arsenalem i jest dostępny za darmo.
31 lat
Średnio koło 15 goli i do 10 asyst na sezon
Często kończył grywając bliżej prawej strony po kilkuletniej współpracy z Aubameyangiem
Podpisujemy na rezerwę?
A nie, nie podpisujemy. Bo nie.
31 lat
Często kończył grywając bliżej prawej strony po kilkuletniej współpracy z Aubameyangiem
Podpisujemy na rezerwę?
Z taką pensją jaką miał w Arsenalu czyli 11 mln euro za sezon? Musiałby zgodzić się na ogromną obniżkę pensji, nikt nie da mu drugich pieniędzy w drużynie zaraz po Hazardzie.
Mnie w przeciwieństwie do Ciebie, Cube, nie podnieca za bardzo wizja przyjmowania tu tego odpadu ale mniej bym się zdziwił gdyby papcio Perez podpisał jego w odpowiedzi na prośby Carlo o 9tkę niż gdyby szarpnął się na Nuneza, Nkunku czy innego Leao za grubsze miliony bez gwarancji jakie dawałyby takie nazwiska jak Mbappe czy Haaland.
A tak generalnie to powiem ci że straszna maruda z Ciebie. Narzekasz ciągle na to co robi ten Perez (Carlo z resztą też) i pewnie masz nawet rację czasem (stawianie wszystkiego na transfer Kyliana z Dubaju to był błąd straszliwy niestety), ale mam nieodparte wrażenie, że twoje pomysły na budowanie zrównoważonej kadry przez ściąganie takich odpadów jak Lacazette, czy jakiś innych solidnych nawet zawodników z drugiego szeregu nie wygrałyby nam 14tego PE, a ten gupi Perez jednak wstawił kolejny kubek na Tour Bernabeu.
A tak generalnie to powiem ci że straszna maruda z Ciebie. Narzekasz ciągle na to co robi ten Perez (Carlo z resztą też) i pewnie masz nawet rację czasem (stawianie wszystkiego na transfer Kyliana z Dubaju to był błąd straszliwy niestety), ale mam nieodparte wrażenie, że twoje pomysły na budowanie zrównoważonej kadry przez ściąganie takich odpadów jak Lacazette, czy jakiś innych solidnych nawet zawodników z drugiego szeregu nie wygrałyby nam 14tego PE, a ten gupi Perez jednak wstawił kolejny kubek na Tour Bernabeu.
κύριος Ἰησοῦς
- Goldschmidt
Marudę widzisz tylko w tekście pisanym misiaczku. Ogólnie zgadzam się z 80% rzeczy które są pisane tu, na Discordzie, w mediach itd. Weź zwyczajnie pod uwagę, że niektórzy po prostu nie widzą sensu w powielaniu oczywistych pozytywów wobec czego skupianie się na na tym co można poprawić albo co jest dramatyczne jest odbierane jako malkontenctwo. A z tym że Real poszedł w tył przez ostatnie 5 lat i słabo im idzie czynienie progresu, plany transferowe się walą i powszechna optyka coraz gorsza, chyba nikt normalny i bez odchyłów zaślepionego fanboja klubu się nie będzie spierać.
Do tekstu o odpadzie Arsenalu nie będę się odnosić. Nie warto.
Do tekstu o odpadzie Arsenalu nie będę się odnosić. Nie warto.
Nie uważam tego transferu za fatalną opcję, ale staty z całego jego pobytu w Arsenalu nie mają sensu. Ostatni rok to 14 w kanadyjce a nie 25. W Lyonie nie dostanie więcej niż 5netto, więc Real też byłoby na niego stać. Lepszy rydz niż Jovic czy Mariano, ale Real ma dużo kasy, więc chyba lepiej zainwestować w kogoś, kogo można jeszcze będzie sprzedaćGoldschmidt pisze: ↑pt cze 03, 2022 3:40 pm Lacazette nie odnawia kontraktu z Arsenalem i jest dostępny za darmo.
31 lat
Podpisujemy na rezerwę?
Laca to podobno straszny rak w Arsenalu, tyle się naczytałem jaki to nie jest słaby, że jestem nie nie.

Generalnie jak widzę nazwiska, jakie Gold rzuca w kontekście wzmocnień, to jestem przerażony i dziękuję niebiosom, że w klubie nikt na takie pomysły jak np. Ndidi czy Chiesa nie wpada. 

No soy solo perfecto - soy Madridista tambien.
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu."
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu."
Przerażająco to wygląda jeśli jedynym transferem będzie Rudi.
Było już tworzenie tercetów z Mbappe, Halaandem i Vinim.
Potem Mbappe, Vini i Benz.
I szaleństwo jaki to ten Real będzie mocarny, a tu nagle zonk.
Piłkarze poodchodzą, jak Benzem czy Vini wlecą w dołek to znów nam pozostanie tylko liczyć na fart. Ciekawe ile tak możemy jeszcze jechać.
Piłkarze poodchodzą, jak Benzem czy Vini wlecą w dołek to znów nam pozostanie tylko liczyć na fart. Ciekawe ile tak możemy jeszcze jechać.
- Goldschmidt
O, właśnie, Ndidi! Dzięki za przypomnienie luket. Dobry, pracowity, po chujowym sezonie Leicester może sprzeda po promocji, były plotki że chce go w to lato Ten Hag. Coś jak kupowanie murzynów z Portsmouth w 2009 roku, trochę niegodne Realu Madryt ale mam dziwne wrażenie, że nie to jest najważniejsze. Propsy za pamięć, trzeba zadzwonić do Pereza zanim wysmoli stówę gdzie indziej.
To jeszcze ten Van de Beek, Everton mial jeszcze słabszy sezon.

Wygraliśmy z tą kadrą ligę, wygraliśmy z możlwie najcięższą drabinką LM, więc po co wzmocnienia. Załatać jedynie trzeba obronę, by nie musieć w kolejnym sezonie remontować, bo bramki strzelać przecież ma kto.KarBar pisze: ↑ndz cze 05, 2022 8:09 pm Przerażająco to wygląda jeśli jedynym transferem będzie Rudi.

5mln netto za sezon podobno chce.
- Goldschmidt
Jego raczej Ten Hag utrzyma u siebie i będzie reaktywować projekt 18/19, tak przynajmniej to wygląda na obecną chwilę. Może gdyby przychodził za Modricia to bardzo fajny okazyjny transfer i dodawałby się z Camą i Fede, ale w obecnej sytuacji nie ma sensu.
Wygraliśmy, to prawda. Ale w tym wszystkim było też dużo szczęścia.
Każdy z nas widział co zadziało się z pucharem króla.
Potrzebujemy wzmocnienia do przodu. Rywale się w szafach nie będą chować, Barca myśli o Lewym, ManC kupił Halaanda.
Maszynka się kręci - my stojąc w miejscu będziemy się cofać. Samo połatanie obrony nic nie da. Na dzień dzisiejszy dwumiesięczna kontuzja Karima i jesteśmy w dupie, bo sam Vini tego nie dźwignie.
No chyba że liczymy na Hazarda?
Każdy z nas widział co zadziało się z pucharem króla.
Potrzebujemy wzmocnienia do przodu. Rywale się w szafach nie będą chować, Barca myśli o Lewym, ManC kupił Halaanda.
Maszynka się kręci - my stojąc w miejscu będziemy się cofać. Samo połatanie obrony nic nie da. Na dzień dzisiejszy dwumiesięczna kontuzja Karima i jesteśmy w dupie, bo sam Vini tego nie dźwignie.
No chyba że liczymy na Hazarda?
- eltacondedios
Jesus na ławkę/jako zmiennik mógłby być dobrą opcją, kwestia ile chcą i czy on chciałby zamienić ławkę na ławkę.
W ogóle skoro Mane chce odejść to może można o niego powalczyć i byłby jakimś rozwiązaniem na prawą stronę, bo tam chyba też grywał? No i jeśli prawda, że Bernardo może odejść, to też mogliby wykazać zainteresowanie.
W ogóle skoro Mane chce odejść to może można o niego powalczyć i byłby jakimś rozwiązaniem na prawą stronę, bo tam chyba też grywał? No i jeśli prawda, że Bernardo może odejść, to też mogliby wykazać zainteresowanie.
-
Zdecydowanie potrzebujemy 2 nowych ludzi z przodu. Jednym może być Mayoral, który za Mariano/Jovicia będzie wzmocnieniem. Drugim powinien być ktoś w stylu Gnabry'ego, Jesusa, Sterlinga, Mane, Bernardo - niekoniecznie crack, ale ktoś mocny, ograny w topowym klubie, w wieku, w którym już oferuje jakość. Inną opcją, jaką klub może rozważyć to przedłużenie umowy Asensio, a to zła droga, i jakiekolwiek odświeżenie tej pozycji przy sprzedaży hiszpana to + dla nas.
Vini, Benzema, Hazard, Mayoral, Rodrygo + solidny zawodnik za Asensio i atak jest solidny. Pamiętajmy, że czasami będziemy grać 2 napastnikami z przodu ze względu na mocną pozycje Fede + możliwy transfer do środka. 6 ludzi to dużo na 2/3 miejsca, ale sezon długi, z mundialem - wszyscy będą potrzebni.
Vini, Benzema, Hazard, Mayoral, Rodrygo + solidny zawodnik za Asensio i atak jest solidny. Pamiętajmy, że czasami będziemy grać 2 napastnikami z przodu ze względu na mocną pozycje Fede + możliwy transfer do środka. 6 ludzi to dużo na 2/3 miejsca, ale sezon długi, z mundialem - wszyscy będą potrzebni.
Spokojnie mógłby powalczyć o prawą stronę. Wg mnie zdecydowanie równiejszy od Rodrygoeltacondedios pisze: ↑pn cze 06, 2022 6:11 am Jesus na ławkę/jako zmiennik mógłby być dobrą opcją, kwestia ile chcą i czy on chciałby zamienić ławkę na ławkę.
Patrząc na te ostatnie informacje o transferach to raczej trzeba zapomnieć o jakiś jakościowych wzmocnieniach typu Gnabry, czy poważna 9tka typu Nunez czy Nkunku. Ja pierdolę. Był fundusz Mbappe i co z nim zrobimy? Chomikujemy?
Nie podoba mi sie pomysł na tego Jesusa, ale w tej sytuacji to jednak patrzę na niego bardziej przychylnym okiem. Moje oczekiwania wyjebały na dno, niech przyjdzie, kurwa, ktokolwiek do ataku który prezentuje poziom Ligi Mistrzów, może być i ten odrzut z City.
Przy czym z nim chyba będzie problem nonEU.
Nie podoba mi sie pomysł na tego Jesusa, ale w tej sytuacji to jednak patrzę na niego bardziej przychylnym okiem. Moje oczekiwania wyjebały na dno, niech przyjdzie, kurwa, ktokolwiek do ataku który prezentuje poziom Ligi Mistrzów, może być i ten odrzut z City.
Przy czym z nim chyba będzie problem nonEU.
κύριος Ἰησοῦς
Ja to bym brał Cavaniego i koniecznie jakiegoś szybkiego dryblera na prawą stronę. Skończy się pewnie jakimś Mayoralem, a na prawej zostanie beznajdziejny Marco i grający 4 dobre mecze na sezon Rodrygo.
Strasznie frustrujące są te doniesienia, że w klubie nie rozważają wzmocnienia ataku. Z takim podejściem, to druga przygoda Carlo u nas skończy się tak szybko, jak ta pierwsza, czyli po dwóch sezonach. Drugi sezon z rzędu możemy nie mieć tyle szczęścia jeśli chodzi o omijanie kontuzji przez naszych liderów. O ile Mayorala jeszcze rozumiem, o tyle kupno kogoś na prawe skrzydło to jest zasrany obowiązek. Tym bardziej, że a) Asensio prawdopodobnie jest na sprzedaż i b) jest na rynku taka okazja jak Gnabry. Ja nie wiem, oni tam chyba myślą, że sobie poczekamy 3 lata na Mbappe i do tego czasu jebać transfery.
Tak, wygląda na to że teraz wzmocnimy środek a na transfery do ataku dalej są wliczani Mbappe i Halaand za kilka lat :/
Koszmarne podejście.
Odchodzi Bale, Isco, Asensio, Jovic i Mariano.
Serio zistaniemy z Vinim, Benzemą, Rodrygo i Hazardem? ;o
Koszmarne podejście.
Odchodzi Bale, Isco, Asensio, Jovic i Mariano.
Serio zistaniemy z Vinim, Benzemą, Rodrygo i Hazardem? ;o
Jak odejdzie Asesnio to jestem pewien transferu na jego miejsce. Jeden z dzbanów ataku na pewno zostanie. Czyli jest 6 na 3 pozycje i dodatkowo Valverde i Lucas w obwodzie. 8 na 3. Za dużo nawet, bo Valverde będzie mógł częściej grać na prawej, skoro środek wzmocniony. Nacho też będzie bardziej dostępny na prawą obronę, więc Lucas będzie mógł częściej wyżej, a dla mnie lepszy od asesnio.