Niby szkoda nie skorzystać z okazji, ale z drugiej strony Vini, Karim, Mbappe i Halaand to za dużo i nie do ogarnięcia moim zdaniem. Żaden z nich nie będzie siedział na ławie. Łatwo napisać żeby pożegnać Karima, ale po pierwsze patrząc jak on teraz gra... a po drugie, ciągle będziemy mieć CKM w środku i on ze swoją charakterystyka głębokiego schodzenia do rozegrania jest niezbędny.
Dlatego wg mnie przyszły sezon to tercet Vini-Mbappe-Karim i ja widzę dwa rozwiązania: albo Kylian sprawdzi się bliżej prawej flanki, albo będzie grał bliżej 9, z Karimem częściej schodzącym na prawo/cofającym się i z wymiennoscia pozycji między nimi. Lewe skrzydło dla Viniego moim zdaniem jest nie do ruszenia.
Jeśli uda się Halaanda mieć za 2 lata, to bajka, ale wg mnie nikłe szanse, dlatego trzeba pomyśleć o kimś na prawa flankę na przyszłość. A czy to ma byc ktoś bardziej schodzący do środka, czy stricte przyklejony do skrzydła, to już kwestia tego jak będziemy grać bez Benzemy i Modricia. Salah ma umowę do 2023...