FC Barcelona - rywal numer 1
Re: FC Barcelona - rywal numer 1
Depay i E.Garcia jednak zarejestrowani.
"Z Barceloną w tym sezonie po prostu nie da się wygrać"
Bernd Schuster - grudzień 2008
-
LaLiga w oficjalnym komunikacie zaprzeczyła oficjalnemu komunikatowi FC Barcelony, że udało się ich zarejestrować.
Pewnie papiery doszły i LaLiga się wczytuje, i zdążą do jutra ich zarejestrować.

Pewnie papiery doszły i LaLiga się wczytuje, i zdążą do jutra ich zarejestrować.
"Z Barceloną w tym sezonie po prostu nie da się wygrać"
- Domel Madridista
- Kontakt:
Jakieś przeczucia jak dzisiaj zaczną sezon?
"Najlepszą obroną jest... atak" Florentino Pérez
Pewnie jakieś 4-0 na lajcie i tony zachwytów, że jest życie po Messim, że są następcy, znakomici wychowankowie, cudowna szkółka, kolejne bajeczne pokolenie etc.
No soy solo perfecto - soy Madridista tambien.
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu."
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu."
- Goldschmidt
Grają u siebie.
Może Isak coś wsadzi, ale cudów się nie spodziewam.
Może Isak coś wsadzi, ale cudów się nie spodziewam.
- Domel Madridista
- Kontakt:
Liczę na mały wpierdolik, już na samym starcie. Tak żeby się przyzwyczajali do tego co ich czeka 

- madridcampeon
Sociedad ma dość aktywny gen przegrywu na wyjazdach z silnymi rywalami. Gładkie 2:0 lub 3:0 dla FCB. Już większe problemy sprawią im drwale z Athleticu za tydzień niż przedstawiciele radosnego futbolu z San Sebastian.
Nic z nich nie będzie w tym roku.
E: Duńczyk jest słaby, Depay na razie gra dla siebie i więcej z tego efektownosci niż efektywności. Bez dziewiątki nic nie zadziałają. Jedynie cud w postaci powrotu Fatiego w formie lub zdrowia Aguero może dać im impuls.
Do tego gra obronna to to samo co w zeszłym sezonie. Jeśli nie wyciągną z dupy jakiegoś Moribe do biegania w środku, to lepiej nie będzie.
P.S. Laporta mówi na konferencji o długu w wysokości 1,35 mld.
E: Duńczyk jest słaby, Depay na razie gra dla siebie i więcej z tego efektownosci niż efektywności. Bez dziewiątki nic nie zadziałają. Jedynie cud w postaci powrotu Fatiego w formie lub zdrowia Aguero może dać im impuls.
Do tego gra obronna to to samo co w zeszłym sezonie. Jeśli nie wyciągną z dupy jakiegoś Moribe do biegania w środku, to lepiej nie będzie.
P.S. Laporta mówi na konferencji o długu w wysokości 1,35 mld.

- Goldschmidt
Podejrzewam że przesadza z tym długiem i mówi o najszerszej jego definicji tylko by dojebać Bartomeu po jego liście. Ale nie ukrywam, miło mają
Joan zdecydowanie zestresowany na konfie, nie ma łatwo.
Wedle słów Laporty płacili skautowi od Ameryki Poł. (Andre Cury, koleś od transferu Neymara) 8 milionów euro rocznie

Wedle słów Laporty płacili skautowi od Ameryki Poł. (Andre Cury, koleś od transferu Neymara) 8 milionów euro rocznie

-
Majątek netto na minusie, ponad miliardowe zadłużenie i pół miliarda deficytu. To jest bankrut. Techniczny bankrut.
- Domel Madridista
- Kontakt:
To może dzisiaj już jakieś potknięcie? 

Nie spodziewam się utraty punktów. Athletic raczej wypnie się ku uciesze Katalończyków.
- madridcampeon
Na pewno będzie im trudniej niż z wesołą gromadką z San Sebastian.
Może wymęczą, a może trafi się jakiś remisik.
Może wymęczą, a może trafi się jakiś remisik.
Jeśli Baskowie nie mają ciężkich nóg po presezonie, to stawiam na meczycho z wieloma bramkami. 4:2.
E: Bilbao super, wysoki pressing, szybko się przemieszczają z piłka. Ciekawe czy wytrzymają druga połowę. Bo pomimo tego że Barca wybija na pale ze swojego pola karnego, to nadal niestety jest po zero.
E: Bilbao super, wysoki pressing, szybko się przemieszczają z piłka. Ciekawe czy wytrzymają druga połowę. Bo pomimo tego że Barca wybija na pale ze swojego pola karnego, to nadal niestety jest po zero.
- Domel Madridista
- Kontakt:
Póki co dobry wynik
Ehh było blisko. Drugi mecz FCB i druga czerwień?

Ostatnio zmieniony sob sie 21, 2021 9:55 pm przez Domel Madridista, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę szkoda, ze wyrwali ten punkt.
- madridcampeon
No i git. Liczyłem na remis i jest remis. Oby nasi zagrali jutro lepiej.
Statystyka rożnych szokująca
Można było wygrać sporo kasy
Na Getafe wypada im dwóch podstawowych stoperów?

Na Getafe wypada im dwóch podstawowych stoperów?
A triunfar en buena lid, defendiento tu color!
Getafe ich kontrolowało, ale siedli po 70 minutach. Szkoda że uciulali te 3 punkty. Stawiam, że Bayern ich porządnie wypunktuje.
-
Trochę oglądałem ich z Bilbao i Getafe i zjazd poziomu gry jest ogromny. Kuman nie wyciągnie super wyników, a bez jakichś spektakularnych powrotów Grieza, Coutinho i Fatiego to Depay ma tylko De Jonga ktory gra na zbliżonym jakosciowo poziomie. Każdy rywal, nawet Getafe robi się dla nich groźny.
Z Bayernem wpierdol będzie. Ogólnie wydaje mi się że nie mają jak rywalizować przez najbliższy rok.
Z Bayernem wpierdol będzie. Ogólnie wydaje mi się że nie mają jak rywalizować przez najbliższy rok.
Mnie ciekawią dwie kwestie:
1) W jaki sposób ogarną finansowanie na kolejne lata i jak zejdą z poziomem płac? Zamknięte stadiony nie pomagają w normalnym funkcjonowaniu, a co dopiero w takim kryzysie wewnętrznym, w jakim się znajdują.
2) Z jednej strony wiemy, że żadnej gwiazdy sobie nie sprowadzą przez najbliższe lata, ale z drugiej strony mogą zacząć zwabiać najlepszy narybek, który może mieć wizję szybkiego awansu do pierwszej drużyny i "bycie kolejnym messim". Mam nadzieję, że tak nie będzie, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że taki scenariusz jest możliwy i jestem ciekawy ile takich perełek w najbliższych latach przejdzie do Barcelony w wieku nastu lat.
1) W jaki sposób ogarną finansowanie na kolejne lata i jak zejdą z poziomem płac? Zamknięte stadiony nie pomagają w normalnym funkcjonowaniu, a co dopiero w takim kryzysie wewnętrznym, w jakim się znajdują.
2) Z jednej strony wiemy, że żadnej gwiazdy sobie nie sprowadzą przez najbliższe lata, ale z drugiej strony mogą zacząć zwabiać najlepszy narybek, który może mieć wizję szybkiego awansu do pierwszej drużyny i "bycie kolejnym messim". Mam nadzieję, że tak nie będzie, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że taki scenariusz jest możliwy i jestem ciekawy ile takich perełek w najbliższych latach przejdzie do Barcelony w wieku nastu lat.
Takie gadanie, że gwiazdy żadnej nie ściągną, a nawet w punkcie kulminacyjnym swojej bezradności finansowej ściągnęli Depaya i Aguero, podczas gdy my Bejla
UMARŁ KRÓL, NIECH ŻYJE KRUL.