RC Deportivo - Real Madryt [0-1]

Awatar użytkownika
madridcampeon

RC Deportivo - Real Madryt [0-1]

Post autor: madridcampeon »

Obrazek
Grafika: Rcdeportivo.es

W tym tygodniu startują rozgrywki LaLiga. Nie dla nas, gdyż nasz zespół ligowe zmagania rozpocznie dopiero na początku III dekady sierpnia. Nie znaczy to jednak, że przygotowania nie trwają. Wręcz przeciwnie - trwają w najlepsze, przed nami kolejny mecz towarzyski.

Zagramy go z Deportivo, które po 8 latach nieobecności wróciło do najwyższej klasy rozgrywek. Będzie to rywalizacja w ramach meczu o towarzyskie trofeum im. Teresy Herrery. W turnieju o to trofeum Real grał niejeden raz i teraz wraca do rywalizacji o nie po latach. Jednocześnie będzie to okazja sprawdzić swoją dyspozycję na tle innego zespołu z pierwszej ligi, z którym przyjdzie nam walczyć - i to dwukrotnie - w LaLiga.

Będzie to przedostatnia towarzyska potyczka przed startem sezonu. Cztery dni po niej jeszcze pojedynek z Schalke w Niemczech, kilka treningów, i zaczniemy poważne granie.

Arbitrem głównym tego pojedynku będzie Adrián Cordero Vega, któremu za liniami bocznymi poasystują Israel Bárcena Rodríguez i Samuel García Aguilera, a zadania czwartego sędziego wykona Pedro Oreiro Hermida.

Transmisja w MEGOGO.

RC Deportivo - Real Madryt: mecz towarzyski, Trofeo Herrera 2026, środa, 12 sierpnia 2026, godzina 21:00, ABANCA-Riazor.
Sędzia: Adrián Cordero Vega
Ostatnio zmieniony czw sie 13, 2026 10:55 am przez madridcampeon, łącznie zmieniany 1 raz.
minusek

Re: RC Deportivo - Real Madryt

Post autor: minusek »

Nawet madrid nie przemycił kilku słów o aktualnej sytuacji w klubie. :bezradny:
Awatar użytkownika
Goldschmidt

Post autor: Goldschmidt »

Bazowe zainteresowanie adekwatne do okoliczności, nie wiem czemu się dziwisz.

W piłce klubowej ogólnie mniej ciekawych casusów do śledzenia.
Poza Xabim w Premier League nie widać na wejście nic intrygującego.
Włosi tradycyjnie w odmętach afer w tamtejszych strukturach.
W Hiszpanii Simeone odchodzi już 3 sezon i ciągle jest, a Real regres do metod sprzed 15 lat i w klubie pachnie taką samą świeżością myśli tak jak na zebraniach polskich partii prawicowych.
PSG w dalszym ciągu zdolne do prześlizgu w formacie turniejowym i znormalizowania osiagnięcia Realu Zidane'a.

W sumie ironia, że większe zainteresowanie nawet zacznie pewnie już budzić piłka reprezentacyjna biorąc pod uwagę kilkakrotnie niższy wpływ kasy na kształt drużyn oraz grono które zebrało się w trenerce europejskich zespołów przed turniejem w kraju rodzimym.
Awatar użytkownika
madridcampeon

Post autor: madridcampeon »

Przyznam szczerze, że i ja z coraz mniejszym zainteresowaniem to wszystko śledzę. Nie ma sensu ściemniać, że wiem, co się dzieje, gdy w rzeczywistości nie wiem. Wypalam się.
ODPOWIEDZ