Fajnie, że już trochę wiemy. 3 odejścia w krótkim czasie, jest potencjał na fajne transfery.
Bramkarze: Courtois,
Łunin
Wiadomo, że Tibo TOP i tutaj nie ma wątpliwości. Łunin do wypożyczenia/sprzedania. Musimy ściągnąć doświadczonego bramkarza, który po prostu będzie.
Kiko Casilla?
Prawa obrona:
Carvajal,
Vazquez,
Odriozola
Tutaj mamy 3 gości i żaden nie dojeżdża na 100%. Odriozola nie dostaje szans, więc musi być po prostu fatalny jak LV jest przed nim. Carvajal to ostatnie sezony ma słabe. Niepewny w tyle, z przodu za mało. Odriozola do sprzedania. Wg mnie powinniśmy iść w rozbiórkę PSG i cisnać po
Hakimiego. Wtedy LV może odejść. Alternatywa? Frimpong.
Środek obrony:
Alaba, Rudiger, Militao, Vallejo,
Nacho
Tutaj szczerze nic bym nie zmieniał. Może poza kolejnością do pierwszego składu. Rudiger powinien grać w podstawie. Odejście Nacho? Może być w końcu szansą dla Vallejo który nie gra nic. Jak mu to pasuje to bym nie ruszał. Odejście Nacho nie powinno powodować dodatkowego transferu.
Lewa Obrona:
Mendy, Fran
Szczerze to Mendy wypadł nam na pół roku. W defensywie przed pół sezonu był niezły, ale w przodzie fatalny. Nie jest topem, ale nie jest jakiś fatalny totalnie. Ciekawe ile czasu dostanie Fran. Od tego zależy czy robić tutaj transfer czy nie. Ewentualność? Wiadomo - jak najlepiej.
Alphonso Davies Mało realne, ale pomarzyć można.
Pomoc:
Kroos, Modrić, Camavinga, Valverde, Tchouameni,
Ceballos
Tutaj należy totalnie ograniczyć grę Kroos-Modrić. Lekarstwem ma być.
Bellingham.
Ceballos wtedy na pewno odejdzie.
Prawe skrzydło:
Rodrygo
Tutaj widział bym chętnie
Chukwueze. Zna ligę jest silny, szybki i przebojowy. Chelsea za moment będzie robić wyprzedaż - może
Sterling?
Lewe skrzydło:
Vini,
Tutaj wiadomo, że Vini zagra 90% meczy, ale ktoś musi być do odciążania. Nie ma już Hujozarda. Może ktoś ze szkółki?
Atak:
Benzema
Brakuje nam co najmniej 2 napastników jeżeli jednym z nich ma być Joselu. Może być Alvaro Rodriguez, Joselu i Benzema? Dla mnie za mało. Zdecydowanie za słabo. szedł bym w
Kane niezależnie od losów Benzemy. Alternatywy? Firmino, Lukaku, Lautaro Martinez, Kolo Muani, Vlahovic, Havertz? Joselu może być za Mariano, ale brakuje nam nadal zastępcy Benzemy niezależnie od jego decyzji. Co z Alvaro po przyjściu Joselu? Dla mnie trochę zaprzeczenie dawać go wtedy do składu. Jest jeszcze Kai Havertz dosyć mocno wypychany. W ramach dopełnienia luki po Benzemie bym brał. Havertz, Kane i Joselu/Alvaro brzmi już całkiem fajnie. Koszt Kaia? Nie dał bym więcej jak 50 mln.
IN:
Kiko Casilla ~ grosze
Hakimi ~ 70-100
Davies ~ 70-100
Bellingham ~ 100-120
Chukwueze ~ 25-30
Kane ~ 80-100
Czy stać nas na wyjebanie ok 350 baniek? Kurwa no trochę było oszczędzane przez ostatnie lata. Kiedyś trzeba to spożytkować. Tak wiem, że Hakimi i Davies nierealni, ale reszta jak najbardziej