Twoje argumentacje są wręcz śmieszne. Minimalizujesz osiągnięcia i poziom piłkarzy byleby podtrzymać swoją nieudaną tezę. Jeżeli u ciebie jest rozgraniczenie wyłącznie na "top" i "średniaków", to tutaj nawet nie mamy o czym dyskutować, bo to jest wręcz ignorancja.
lukexpl pisze: ↑wt sie 17, 2021 2:25 am
A reszta? Sarabia zwykły przeciętniak, któremu udały się 1-2 sezony w Sevilli, obecnie rezerwowy PSG i raczej uznawany za nieudany transfer. Coś tam błysnął chyba dopiero w końcówce poprzedniego sezonu.
Przeciętniak nie notuje sezonu na poziomie (bramki/asysty) 23/17, czy 14/8.
Sevilla i PSG, to mimo wszystko top 20 klubów w Europie, więc grając w tych klubach nie jest zwykłym przecietniakiem, lecz bardzo dobrym zawodnikiem.
M. Alonso solidny rzemieślnik na swojej pozycji i to wszystko, zaliczył kilka udanych sezonów, ale praktycznie co sezon słychać jakieś plotki, że Chelsea szuka kogoś na jego miejsce.
Solidny rzemieślnik w ciągu 5 sezonów w Chelsea nie rozgrywa ponad 30 spotkań na sezon i nie strzela po 5 bramek na sezon jako obrońca.
Juanfran podobnie, zawodnik idealnie wkomponowujący się w styl gry Simeone, nic więcej. Nie sądzę, że zaistniałby w jakimś innym czołowym klubie, a pamiętajmy, że kiedy trafiał do Atletico, to materace jeszcze takowym nie byli.
Akurat Atletico było wtedy na fali wznoczącej wygrywając Ligę Europy przed jego przyjściem i półtora sezonu po jego przyjściu.
Przez blisko 8 lat był jednym z najlepszych bocznych obrońców w LaLidze, a w finale przeciwko nam dopiero jego kontuzja sprawiła, że byliśmy w stanie przedrzeć sie przez linię obrony Atletico. Chcę takiego "przeciętniaka" w kadrze co roku.
Mata dobry zawodnik jeżeli nie możesz mieć nikogo lepszego na jego miejsce.
Można tak napisać o każdym drugim najlepszym zawodniku na swojej pozycji na świecie i nie będziesz kłamał, ale nie zmienia to faktu, że Mata w swoim prime był jednym z najlepszych rozgrywających na świecie.
Canizares solidny bramkarz, ale nie ten sam poziom co Iker.
Powiedz szczerze - ile miałeś lat, gdy Canizares bronił w swoim prime mając ok 30 lat? Bo jak to czytam, to mam wrażenie, że przełom wieków kojarzysz tylko z internetu.
Morata piłkarz mem, zaliczył wiele topowych klubów i był bohaterem drogich transferów, ale to nie czyni z niego jakiegoś wybitnego zawodnika. Nie bez powodu co chwilę trafia gdzieś indziej.
Dziwne, że jakoś zawsze trafia do drużyn z toipu Europy, tak bardzo trenerzy chcą mieć piłkarza mema w szatni, czy może znają się na piłce trochę lepiej i widzą w nim bardzo dobrego napastnika?
Nacho ogromnie kocham, ale mam duże wątpliwości czy mógłbym go zaliczyć do grona perełek. Na tle europejskim raczej się jakoś specjalnie nie wyróżnia.
Jeżeli utrzymuje bardzo dobry, wysoki poziom przez wiele lat i kazdy kolejny trener w Realu go tutaj trzyma, to jednak się wyróżnia.
I żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ja niczego nie odbieram tym zawodnikom, oceniając większość z nich co najwyżej jako dobrych średniaków.
Nie?

odniosłem inne wrażenie.