Serio dopiero się zorientowałem

Wiesz, jeden niezły mecz to i Drenthemu się trafił. Sorry, ja sobie nie przypominam kogokolwiek kopiącego się po czole bardziej niż Lucas na prawej obronie. Wynalazków typu Secretario nie dane mi było podziwiać, ale podejrzewam, że nawet on nie grałby gorzej i to w wieku 51 lat, po przywróceniu z emerytury. A Odriozola to w porównaniu z Lucasem wirtuoz defensywy po prostu.tayron36 pisze:On grał fantastycznie na prawej stronie w obronie. Wystarczy sobie przypomnieć panikę jak schodził z Barceloną, bo grał tam świetnie. Wystarczy sobie przypomnieć jak pozamiatał na tej pozycji na Camp Nou. Widać pamięć kibica jest krótka.
On miał całą serię meczów na prawej obronie gdzie był pewniakiem i nikt nie drżał o jego dyspozycję. Nikt sobie nawet tam Odriozoli nie wyobrażał, wręcz była załamka, że Lucas się połamał i tracimy takiego PO jak on i trzeba grać Odriozolą.madridcampeon pisze: ↑pn wrz 20, 2021 1:55 pm Wiesz, jeden niezły mecz to i Drenthemu się trafił. Sorry, ja sobie nie przypominam kogokolwiek kopiącego się po czole bardziej niż Lucas na prawej obronie. Wynalazków typu Secretario nie dane mi było podziwiać, ale podejrzewam, że nawet on nie grałby gorzej i to w wieku 51 lat, po przywróceniu z emerytury. A Odriozola to w porównaniu z Lucasem wirtuoz defensywy po prostu.
Się nie dogadamy, bo taki typ jak Lucas może grać dzisiaj tylko w obronie, ja z kolei nie potrafię już na niego patrzeć z przodu, on tam się tylko nadaje jak potrzebujemy solidności z tyłu. Dzisiaj futbol wymaga bardziej ofensywnych obrońców, którzy dużo biegają i mają wręcz predyspozycje "starego" skrzydłowego. Ja go pamiętam jako świetnego PO z zeszłego sezonu, chyba 95% odetchnęło z ulgą, że przedłuża kontrakt i mamy rezerwowego dla Daniego.madridcampeon pisze: ↑pn wrz 20, 2021 1:55 pm Gość albo asystuje przeciwnikom (wczoraj), albo gra w siatkówkę we własnym polu karnym (Alaves, Valencia rok temu), albo robią z niego wiatrak (Bayern maj 2018). Nie da się zdzierżyć jego widoku na prawej obronie, no ja po prostu nie potrafię. Jeśli już, to w przodzie, i to mimo jego jednowymiarowości.
Jest różnica między kilkoma sezonami a kilkoma miesiącami
Wszyscy drżeli przed grą Odriozoli i przede wszystkim to faworyzowało Lucasa, który w kilku meczach zagrał bardzo dobrze, a w reszcie poprawnie lub słabo. On nigdy nie był pewniakiem na prawej obronie.
Nie wiem skąd wziąłeś te 95%, pewnie z IDZD, bo ja kojarzę wyłącznie rozczarowanie kibiców w momencie pozbycia się Achrafa.tayron36 pisze: ↑pn wrz 20, 2021 7:00 pm Się nie dogadamy, bo taki typ jak Lucas może grać dzisiaj tylko w obronie, ja z kolei nie potrafię już na niego patrzeć z przodu, on tam się tylko nadaje jak potrzebujemy solidności z tyłu. Dzisiaj futbol wymaga bardziej ofensywnych obrońców, którzy dużo biegają i mają wręcz predyspozycje "starego" skrzydłowego. Ja go pamiętam jako świetnego PO z zeszłego sezonu, chyba 95% odetchnęło z ulgą, że przedłuża kontrakt i mamy rezerwowego dla Daniego.
Jedno i drugie.
Cóż, inaczej pamiętamy okres z zeszłego sezonu.Wszyscy drżeli przed grą Odriozoli i przede wszystkim to faworyzowało Lucasa, który w kilku meczach zagrał bardzo dobrze, a w reszcie poprawnie lub słabo. On nigdy nie był pewniakiem na prawej obronie.
Pozbycie się Achrafa a przedłużenie Lucasa to kompletnie dwa różne okresy. Może i dane z IDZD, który pobierał próbki z danych empirycznych.Nie wiem skąd wziąłeś te 95%, pewnie z IDZD, bo ja kojarzę wyłącznie rozczarowanie kibiców w momencie pozbycia się Achrafa.