Mam nadzieję, że okaże się długowieczny i do 40tki będzie grał na najwyższym poziomie. Chociaż pewnie już za kilka lat będą płacze, że trzeba odmłodzić pozycję bramkarza
Bezwarunkowo najlepszy bramkarz na świecie w obecnej chwili. Wczoraj zagrał tak, jakby jemu samemu najbardziej zależało na zdemolowaniu Chelsea i awansie do półfinału. Podejrzewam, że wciąż maksymalnie motywuje go chęć zdobycia Ligi Mistrzów, tym lepiej dla całego zespołu.
Ja już w 2014 roku mówiłem, że jeżeli brać bramkarza na wiele lat to właśnie jego, a nie DDG. Kierowałem się głównie wiekiem (2 lata młodszy) i wzrostem, ale jak widać miałem rację
Zależnie od tego co się stanie w Anglii, myślę że nietrudno będzie go wybrać na bramkarza sezonu i tej edycji LM. Może w końcu zaczną go ludzie szerzej traktować z należytym szacunkiem.
Gdy przechodził Czibo do Madrytu kolega, kibic Chelsea, śmiał się że zabieramy od nich ręcznik.
W takim razie jest to najlepszy ręcznik na świecie. Nie zasługujemy na niego
Warto dodać, że 35 mln za które przyszedł do Madrytu to konkretna promocja. Biorąc pod uwagę, że w tym samym okienku znacznie mniej znani bramkarze przemieszczali się między klubami za kwoty ponad dwukrotnie większe (60-80 mln), 35 milionów zapłacone Chelsea to rozbój w biały dzień.
Co to jest za bramkarz. Myślałem że już nie da się go bardziej lubić, ale odpalił taką petardę na koniec sezonu że zaraz buduję ołtarzyk z jego wizerunkiem.